Microsoft подобрява технологията си за лицево разпознаване

Лицевото разпознаване е навсякъде. Технологията се използва в Китай, за да накара децата да бъдат послушни и да не се разсейват, а в Калифорния – за да се поръчват бургери. Разбира се, можете да използвате лицево разпознаване, за да отключите своя iPhone. Технологията също така има потенциала да наблюдава пътниците по летищата и да разпознава престъпници. Последните две приложение са проблематични, тъй като все още софтуерът не различава по-тъмните цветове на кожата и с пола. Microsoft се надява да разреши този проблем с подобрената си технология за лицево разпознаване, която компанията твърде, че е намалила грешките при мъжете и жените с по-тъмна кожа с 20%.

Според Microsoft този софтуер работи най-добре при мъже с по-светла кожа и най-неправилно при жени с по-тъмна кожа. Новите софтуерни системи, които компанията тества, може да намали нивата на грешка с девет пъти за всички жени и значително да подобри точността. В крайна сметка проблемът е свързан с данните за обучение, които трябва да включват различни цветове на кожата, както и различни прически, аксесоари като бижута и очила.

Екипът на Microsoft, работил по проекта, е направил три основни проблема в системата за разпознаване. Компанията е разширила и прегледала настоящите бази данни и е започнала да събира повече информация, фокусирайки получените модели специфично върху цвета на кожата, пола и възрастта.

още по темата

Система за лицево разпознаване ще се грижи за сигурността по време на Олимпиадата в Токио

Произведената от NEC система ще бъда използвана само по отношение на спортисти, служители и медии
07.08.2018 / 05:19

100 млн. смартфони с 3D системи за лицево разпознаване през 2018 г.

Лидер ще е Apple, но производителите на Android устройства няма да останат встрани от тенденцията.
20.07.2018 / 12:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.