WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Изминаха почти два месеца откакто Blizzard ни удариха в носталгията с World of Warcraft Classic
Изминаха почти два месеца откакто Blizzard ни удариха в носталгията с World of Warcraft Classic и ни върнаха 15 години назад във времето. Подобно на оригинала от античната 2004-та, WoW Classic отново превзе света и ако съдим по опашките за логване, интересът не спада толкова бързо, колкото мнозина очакваха. Всичко това ни подсеща с насълзени от умиление очи, че в WoW Classic има тонове супер-готини и шантави предмети. Нека си спомним за някои от най-шантавите и да напомним как можете да си ги набавите в WoW Classic.

Really Sticky Glue

 • Какво прави: Прави така, че дадена цел да не може да се движи за 10 секунди. (1 минута за възстановяване, 10 използвания)
 • Изисквания: Ниво 5; куест достъпен само за Horde
 • Как да го намерите: Първо завършете куеста "A Solvent Spirit", който се взима от Master Vornal в Sen’jin Village (Durotar, Kalimdor).
 • Защо е интересен: Независимо дали се лутате по света на Azeroth, търсейки слава или жънете сред бойните полета с цел да смажете конкуренцията, осуетяването движението на врага винаги може да помогне (независимо дали бягате или гоните). Освен това, е за цели 10 секунди! Важно е да знаете, че Really Sticky Glue има само 10 приложения и куеста не може да се повтори. Това означава, че трябва да запазите използването му за моментите когато наистина имате нужда от него.


WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Noggenfogger Elixir

 • Какво прави: Нанася произволен ефект от 3 възможни – прави падането от високо да се случва бавно и безопасно (продължителност: 2 минути), прави героя миниатюрен (продължителност: 30 минути), превръща героя в скелет и позволява дишане под водата (продължителност: 30 минути).

WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!
 • Изисквания: Ниво 35
 • Как да го намерите: Купува се от Marin Noggenfogger след успешното завършване на поредицата от куестове "The Thirsty Goblin". Намира се в малкото градче Gadgetzan, Tanaris (достъпен е и за двете фракции).
 • Защо е интересен: Ами, превръща те в скелет! Ако не разбирате защо това е готино, няма как да помогнем. Превръщането в дребно човече, също е доста забавно. Най-практичния ефект разбира се, е бавното падане.

Light of Elune

 • Какво прави: Тази награда от куест може да се използва само един път, но дава пълен имунитет към всякакъв тип поражения за цели 10 секунди!
 • Изисквания: Ниво 20; куеста е достъпен само за Alliance
 • Как да го намерите: Награда към куест поредица, която стартира при Sentinel Velene Starstrike в Silverwind Refuge (южната част на Ashenvale). Втората част на куеста Mage Summoner ще ви прати насред вражеската територия, за да убиете немъртъв магьосник на върха на Dreadmisk (централната част на Barrens). Пазете се от Horde играчи!
 • Защо е интересен: Light of Elune на практика е безплатен паладински щит, който сякаш трае вечно. Използвайте го разумно!


WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Savory Deviate Delight

 • Какво прави: Ако хапнете рибата Deviate Delight можете да получите редица ефекти:
- Героя се преструва на умрял (продължителност: 2 минути)
- Възстановява 30% ярост (отнася се само за Bear Druids и Warriors)
- 50% повишаване на скоростта на правене на всякакви магии (продължителност: 1 минута)
- Получавате ефект на "изплашен" (продължителност: 5 минути)
- Превръща героя в зелено желе (продължителност: 10 секунди)
- Възстановяване на здравето

Обаче, ако се сдобиете с готварската рецепта за Savory Deviate Delight, ще можете да отключите два други ефекта, които се нанасят върху героя независимо от фракцията и расата:

Превръща героя в пират (продължителност: 60 минути)
Превръща героя в нинджа (продължителност: 60 минути)


WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!
 • Изисквания:
  Cooking: Ниво 85
  Рецепта: Savory Deviate Delight
 • Как да го намерите: Deviate Fish може да се хване с риболов само в The Barrens (оазисите около тъмницата Wailing Caverns). Рецептата пада с неособено висок шанс от враговете в The Barrens, но винаги можете да се пробвате да я закупите от аукциона.
 • Защо е интересен: Подобно на Noggenfogger, предметите, които трансформират героя са рядкост, а и често са с прекалено малка продължителност. След това се пробвайте да убиете Ragnaros като нинджа.

Carrot on a Stick

 • Какво прави: Увеличава с 3% скоростта върху маунт.
 • Изисквания: Ниво 40
 • Как да го намерите: Вземете куеста Gahz’rilla от Wizzle Brassbolts в The Shimmering Flats, а след това се насочете на юг към Tanaris и влезте в тъмницата Zul’Farrak. Докато сте вътре, отправете се към североизточния ъгъл и ударете гонга, за да призовете Gahz’rilla. Убийте го и върнете наелектризираната му кожа на Wizzle, който ще ви връчи Carrot on a Stick за награда.
 • Защо е интересен: Докато яздите се движите с абсолютно еднаква скорост като всички останали със същото ниво маунт. А това означава, че няма много възможности да настигнете гадината, която вече безброй пъти изниква и ви убива от нищото (да речем, че това е досаден Rogue). Carrot on a Stick е един от много малкото предмети, които увеличават скоростта на маунта, а в дадени моменти, това може да е ключово.


WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Dartol's Rod of Transformation

 • Какво прави: Превръща героя във Furbolg (продължителност: 3 минути)
 • Изисквания: Ниво 28; куеста е единствено за Alliance
 • Как да го намерите: В северен Ashenvale, Kalimdor, намерете Shael’dryn и стартирайте куест поредицата Raene’s Cleansing. Не завършвайте четвъртата част, тъй като ще изгубите предмета.
 • Защо е интересен: Както споменахме и преди това, не са много предметите, които трансформират героя. А когато го трансформират в симпатичен Furbolg, това вече е нещо, което трябва да имате обезателно!


WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

още по темата

Diablo IV превю

Играта изглежда мрачна, груба, кървава, без следа от цветната палитра на Diablo III или с една дума – великолепно!
03.11.2019 / 11:22

BlizzCon 2019: Diablo IV, Overwatch 2, WoW Shadowlands и още!

BlizzCon 2019 стартира ударно с толкова много вълнуващи и дългоочаквани анонси...
01.11.2019 / 10:55

Call of Duty: Mobile ще се появи на 1-и октомври

Играта ще е free-to-play и ще се появи в страни с Google Play и App Store
19.09.2019 / 12:04

Hearthstone Rise of Shadows пристига днес

Новият експанжън на Blizzard обещава да разтърси мета играта
09.04.2019 / 11:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.