YouTube Kids оптимизира механизмите си за родителски контрол

Родителите вече могат да избират конкретните видеоклипове, канали или групи от канали, до които децата им да имат достъп
Подобно на AOL Kids преди това, до момента приложението YouTube Kids не успява да постигне целия си потенциал по отношение на пригодността си за употреба от деца. От появата си през 2015 г. с цел да направи онлайн търсенето на видеоклипове "по-безопасно и лесно за децата", услугата демонстрира множество меко казано спорни практики – от рекламите в платформата до различните странности, които алгоритмите ѝ допускат, като например възможността децата да гледат как прасе пие белина.

Това доведе до много критиките срещу Google, която притежава YouTube, така че компанията обеща в рамките на 2018 г. да предостави на родителите повече възможности за ограничаване на съдържанието, до което могат да достигнат техните деца, ако, да речем, не искат те да гледат как Спайдърмен се целува с Елза от "Замръзналото кралство". Въпросните допълнителни контроли вече са факт за потребителите на Android, а съвсем скоро ще бъдат налични и за iPad и iPhone.

Родителите вече могат да избират конкретните видеоклипове, канали или групи от канали, до които децата им да имат достъп. Функцията "Само одобрено съдържание" (approved content only) може да бъде включена в секцията My kids на приложението под секцията Content level. Използването на новата функционалност е напълно пожелателно. Ако сте доволни от филтрите на YouTube или искате да намалите рестрикциите с порастването на вашите деца, можете да го направите спокойно.

В крайна сметка YouTube никога не е гарантирала 100% успех на своите филтри и платформата признава това дори в днешната публикация в блога си, като казва: "Работим усилено, за да направим видеоклиповете в приложението си подходящи за семейно гледане, но никоя система не може да бъде перфектна".

В крайна сметка YouTube Kids не е съвършена услуга, но има пълните шансове да посрещне очакванията за сигурност с прости и ясни политики, а не със сложни алгоритми за филтриране на съдържание, които се оказва, че винаги могат да бъдат излъгани.
още по темата

You Tube Kids с подобрена функционалност за филтриране на съдържание

По-късно тази година се очаква тя да бъде разширена, като даде възможност за конкретен избор на видеоклипове и канали
27.04.2018 / 12:00

Безопасен ли е YouTube за децата?

Все по-често се появяват оплаквания, че в детския канал на платформата попадат и неподходящи видеоклипове
17.11.2017 / 12:00

Какви са онлайн опасностите за децата и как да се гарантира тяхната сигурност?

Трябва да се следят най-новите опасности онлайн, за да се гарантира адекватно сигурността на децата в интернет.
09.11.2017 / 12:00

Вижте най-гледаните клипове в 10-годишната история на You Tube

Поредна ретроспективна селекция от интересни и забавни клипове отбелязва (неофициално) 10-годишния юбилей на най-популярния онлайн ресурс за видео обмен You Tube.
23.02.2015 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.