Появиха се подробности за сгъваем смартфон на Huawei

Очаква се устройството да види бяла свят догодина и от компанията искат то да е първото по рода си.
В интернет се появиха данни за задаващ се сгъваем телефон, подготвян от китайската компания Huawei. Според наличната информация устройството може да бъде оборудвано с гъвкав OLED екран, произведен от BOE Technology, която вече си е сътрудничала с Huawei.

Още през есента на 2017 г. Ричард Ю, главен изпълнителен директор на компанията, съобщи че тя работи върху сгъваем смартфон, както и че вече разполага с прототип. Малко по-късно обаче стана ясно, че устройството всъщност разполага с два екрана.

През март обаче изплува информация за патент, който показа, че Huawei са тръгнали в друга посока – създаване на смартфон с голям прегъващ се дисплей. Според слухове той може да е с диагонал 8 инча. Устройството се очаква да напомня книжка, която в разгънато състояние ще е с размера на малък таблет.


Появиха се подробности за сгъваем смартфон на Huawei

Очаква се стартът на продажбите да се състои в началото на 2019 г. Редно е да се отбележи обаче, че преди няколко месеца се говореше, че доставките ще започнат в края на настоящата година. По всичко личи, че от Huawei се опитват да изпреварят конкурента си Samsung, за който също се говори, че ще пусне сгъваем смартфон в началото на 2019-та.

От Huawei планират да пуснат ограничена серия от 20-30 хил. бр. устройства, с което да демонстрират своето технологично превъзходство.

Редно е да допълним, че Huawei и Samsung не са сами в това съревнование. Преди две години Lenovo показа прототип на сгъваемо устройство. Тогава от там съобщиха още, че очакват масово навлизане на сгъваемите смартфони след пет години, т.е. около 2021-ва.

Споменатите по-горе BOE също показаха сгъваем екран:


още по темата

Samsung ще представи сгъваем смартфон до края на 2018 г.

От компанията са си поставили за цел да представят първия подобен продукт в света.
04.09.2018 / 06:29

IFA 2018: ZTE анонсира гривна-смартфон с гъвкав екран

Устройството може да се появи на пазара през идните месеци.
31.08.2018 / 04:07

Появи се изображение на сгъваем смартфон на Motorola

Дали на хоризонта се задава нов RAZR?
23.08.2018 / 03:41

"Теленор" представи умния кантар Huawei Body Fat Scale

Разработката на китайския технологичен гигант позволява проследяването на общо девет показателя
21.08.2018 / 11:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.