С новите си условия Here конкурира Google Maps

Последните промени, въведени от Google, засегнаха много разработчици на малки уебсайтове.
Когато сте посещавали уебсайт на местен ресторант или друг малък бизнес, то вероятно сте виждали опцията за локализиране чрез Google Maps. Разработчиците на такива сайтове бяха изненадани, когато търсачката обяви нови, по-високи цени; изискване за кредитна карта и профил в Google Cloud за целия API достъп до приложението. За да спечели от това, Here въведе нов план, който предлага много повече безплатни "транзакции" (зареждане на страници) в сравнение с Google Maps, без да има необходимост да се осигуряват данни на кредитна карта.

Приложението Here, което преди беше част от Nokia, а сега е отделна компания, притежавана от консорциум от германски автопроизводители, предлага 250 хил. безплатни транзакции на месец, спрямо 28 хил. на Google Maps. Преди новите промени разработчиците трябваше да платят около 120 долара на месец за този брой зареждания на страница. Освен това сега те ще могат да създават публични, частни, безплатни или платени приложния, използващи API, а не само публичните приложения, както беше преди.


С новите си условия Here конкурира Google Maps


Според Google новото ценообразуване няма да засегне повечето потребители, използващи безплатните версии, но съдейки по коментарите в блога на компанията при обявяването на промените, много от разработчиците бяха разочаровани. Те имат много други опции, включително MapBox, TomTom, Bing Maps, OpenMaps и други. Въпреки това Here предлага една доста по-цялостна услуга, която е насочена както към потребителите, така и към бизнеса. Може би за повечето от вас компанията е позната като безплатното приложение за навигация Here WeGo, добра алтернатива на Google Maps, ако не искате да използвате своя план за мобилни данни, докато шофирате.

Макар че има и други опции, много от уебсайт потребителите искат и очакват Google Maps. Ако търсачката започне да вижда все повече сайтове, използващи приложението Here вместо нейното собствено, то тя може и да промени решението си за новото ценообразуване.
още по темата

Google Maps за iPhone сега включва персонализирани препоръки

Google също така разширява For You за Android в над 130 нови държави
11.12.2018 / 12:44

Google разработва здравен асистент с изкуствен интелект

Google Coach ще има всички функционалности на виртуален фитнес инструктор, но ще следи и за начина и качеството на хранене на потребителите
16.08.2018 / 09:05

Google знае къде сте дори ако деактивирате Location History

Чували ли сте за опцията Web & App Activity?
14.08.2018 / 10:17

Споделената локация през Google Maps ще показва и процента на батерията ви

Майка ви няма да се притеснява излишно, когато не вдигате, ако знае, че батерията ви е паднала.
03.08.2018 / 03:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.