Нов инструмент ще ви позволи да ограничите времето, прекарано във Facebook

Социалната мрежа не иска да ви омръзнат нейните услуги.
За някои отказването от Facebook е може би най-ефективният начин да сложат край на пристрастяването си към социалните мрежи. Компанията обаче не би искала да загуби окончателно своите потребители именно и затова тя пуска нови инструменти за управление на времето, прекарано в приложенията й. Новото контролно табло на платформата ще показва колко време прекарвате във Facebook и Instagram средно всеки ден.

Може би си мислите, че отделяте само по няколко минути, четейки статусите на своите приятели, но ако имате навика да проверявате какви са новините на всеки час, това време в крайна сметка се оказват доста повече. Контролното табло е далеч от перфектно – то само ще разкрива средно колко време сте прекарали на ден за конкретното устройство. Въпреки това ще получите реална представа за ситуацията. След като видите, че губите твърде много време в социалната мрежа, то можете да използва другите нови инструменти на компанията да ограничите пристрастяването си.


Нов инструмент ще ви позволи да ограничите времето, прекарано във Facebook


Един от тях ви позволява да настроите времево ограничение за ползване на Facebook и Instagram. Ако искате да си позволите само един час на ден в съответната социална мрежа, например, просто въведете лимит и ще получите уведомление, когато го достигнете. Освен това лесно можете да спрете появяването на разсейващи съобщения на заключения екран на устройството през новия панел Your Activity.

Социалната мрежа е разработила тези инструменти в сътрудничество с водещи експерти и организации по психично здраве. Компанията се надява, че те могат да дадат на потребителите по-голям контрол над времето, което прекарват в приложенията и да насърчат разговорите между родителите и тинейджърите за подходящите онлайн навици. Facebook съобщи, че скоро ще пусне новите опции, но не уточни кога и къде те ще бъдат налични. Когато това се случи обаче ще можете да имате достъп до тях през настройките в съответното приложение (в Your Activity за Instagram и в Your Time за Facebook).
още по темата

Pinterest все още се използва от 250 млн. потребители всеки месец

Платформата се разраства на фона на спада при другите социални мрежи
11.09.2018 / 10:45

Потребителите на Facebook са събрали 300 млн. долара за благотворителност

За година са подкрепени 750 хил. неправителствени организации
17.08.2018 / 11:56

Facebook премахва Friend List Feed, но запазва списъците с приятели

Това се оказва поредната жертва на постоянната еволюция на социалната мрежа.
10.08.2018 / 03:19

Snapchat е изгубил 3 млн. ежедневни потребители за последните три месеца

Според компанията причината се крие в новият дизайн на приложението.
08.08.2018 / 11:49

Facebook персонализира навигационната лента на мобилното си проложение

В новата версия лентата ще показвa преките връзки, които потребителят използва най-често
01.08.2018 / 10:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.