Десетте най-горещи игри на лято 2018 (част втора)

В гейм индустрията (очевидно) мъртви периоди вече няма
Продължаваме с втора част на материала ни за най-горещите игри на настоящото лято. В нея ще наблегнем повече на алтернативните и независими продукти, спрямо предимно ААА заглавията от предходната част. Единият от участниците, прочее, е с повече от видно българско участие и ще направи премиерата си в началото на август. Ще стартирам именно с него.

Total War: ROME II – Ancestral Update/ Rise of the Republic DLC

Платформи: PCИде реч за новия ъпдейт на класическата стратегия на Creative Assembly, Total War: ROME II, носещ името Ancestra. През август ще дебютира и DLC-то Rise of the Republic. Независимо че оригиналната игра е на годинки, промените в новия ъпдейт на практика пренаписват голяма част от правилата ѝ. Нещо повече, визуалните ъпгрейди са колосални (поддръжка на MSAA, облаците кастват сенки, подобрена LOD система, подобрени ефекти при дъждовно време, сенки с по-високо качество и т.н. и т.н.). Ъпдейтът ще предложи и значителни подобрения на изкуствения интелект, геймплейни туикове на кило и, според създателите на Ancestra, Rome II в много отношения ще се усеща като нова игра. Въпросните създатели, изненада, са българското подразделение на CA – Creative Assembly Sofia. По отношение на Rise of the Republic, DLC-то ще предложи девет нови фракции, допълнителни исторически събития и нов Government Actions, който ще позволи на играчите да активират специфични бонуси. Датата е девети август.

Track Lab

Платформи: PS4Track Lab е на практика двоен ексклузив. На първо място играта изисква VR устройство, при това специфично такова – PlayStaton VR. Съответно, PlayStation 4/PlayStation 4 Pro са единствените платформи, на които музикалният пъзел може да бъде преживян. Най-общо казано, в Track Lab, зад която стои амстердамското студио Little Chicken, играчите творят музика във VR среда. Говорим за хибрид между пъзел и ритъм игра. Основната идея на създателите на продукта е да позволят на всеки с "музикално ухо" да създава музика, докато в същото време се забавлява неистово с изготвянето ѝ. Играта е дизайнирана така, че независимо от музикалното образование на всеки играч, създаването на уникално звучене не би следвало да представлява проблем за никого. Любопитен за отбелязване е фактът, че дизайнерите на Little Chicken са родили идеята за Track Lab преди двадесет години, но едва днес разполагат с инструментите да я реализират по адекватен начин. Пусковата дата на продукта е 22 август.

We Happy Few

Платформи: PS4, PC, Xbox OneПризнавам, че началната Early Access версия на We Happy Few по мое мнение беше по-скоро разочароваща. С няколко стабилни ъпдейта обаче момичетата и момчетата от новозакупеното от Microsoft студио Compulsion Games са на път да ме върнат на тяхна страна. Играта предлага визуален стил, сходен на този, присъщ на Bioshock. Същото се отнася и за дистопичната основа на света, който предлага We Happy Few. Независимо че We Happy Few ще залага много на своята любопитна на хартия история, все още не е ясно до каква степен геймплейната основа, разчитаща на сървайвъл система за напредване и оцеляване, ще попречи на разгръщането на сюжетната линия. Силно се надявам балансът да е достатъчно добър, за да могат двата елемента да работят ръка-за-ръка в рамките на цялото времетраене на играта. Пусковата дата е 10 август.

Тhe Walking Dead: The Final Season

Платформи: PS4, PC, Xbox One, SwitchОригиналът все още е в топът ми за най-добре разказани историите в рамките на видео игрите. Независимо че Telltale Games разводниха твърде много своя начин на поднасяне на истории с прекомерно количество заглавия за единица време, The Final Season обещава да бъде най-новаторската част от цялата серия и игрите на американското студио въобще. Клементайм вече е калена в многобройни сблъсъци със зомбита, познавайки чудесно и разкрепостената човешка натура по време на "немъртъв" апокалипсис. Вече bad ass тийнейджър и явяваща се в ролята на майка на малкия AJ. Първият епизод ще дебютира на 14-и август и в личен план нямам търпение да разбера как ще завърши кървавото приключение на къдравото девойче. Надявам се и поне на кратък флашбек, отнесен към личността на Лий от първи епизод.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Платформи: PCПризнавам си, че така и не стигнах до инсталирането на World of Warcraft, независимо, че в един момент разполагах с журналистическо копие на оригиналния WOW. ММО-тата просто не са моите игри. Или може би просто ме е страх, че буквално ще "изгубя" живота си, подобно на милиони други играчи през годините. Не мога да отрека обаче значението, което има WOW за любимата ми индустрия. В крайна сметка говорим за едно от най-популярните заглавия за всички времена. Независимо че играещите днес WOW спадат с всяка изминала година, премиерата на пореден експанжън е знаково събитие. Е, новият се зове Battle for Azeroth и трябва да дебютира на 14-и август. Няма и да се опитвам да навлизам в някаква дълбочина какво точно ще предложи въпросният, защото откровено мога да бъда линчуван от лавината хардкор фенове на играта.

Spyro Reignited Trilogy

Платформи: PS4, Xbox One, SwitchОк, знам, че материалът съдържа в заглавието си топ 10, но в крайна сметка не мога да побера "горещите" по мое мнение заглавия в рамките на споменатото число. Затова с няколко думи за още две обещаващи дигитални развлечения. След грандиозния успех на ремастъра на PlayStation 1 класиката Crash, Crash N. Sane Trilogy, беше логично Activision да се обърне към другия си голям детски франчайз от времето на оригиналния PlayStation - Spyro the Dragon. Spyro Reignited Trilogy ще съдържа оригиналните три игри, преработени основно да се усещат и изглеждат като модерни заглавия. Пъстри цветове, до 4К резолюция и спомени за отминали времена ще нахлуят в конзолите ни 21-ви септември.

Little Dragon’s Cafe

Платформи: PS4, SwitchЗавършвам със заглавие, което е далеч от ААА по отношение на продукция, но по мое мнение е задължително, ако си почитател на класика като Harvest Moon. Истината е, че Little Dragon’s Cafe всъщност е новото творение на създателя на преждеспоменатата Harvest Moon серия Ясухиро Уада. Пусковата дата е 28 август, а по всичко изглежда, че Little Dragon’s Cafe ще носи харизмата на своите духовни предшественици.
още по темата

Най-очаквани игри на есен 2018 (част първа)

Есента на рока...
08.10.2018 / 09:03

Потвърдено: Xbox "скоро" ще получи поддръжка на мишка и клавиатура

Дали ще видим паритет при контролерите за Xbox и за компютър?
27.09.2018 / 10:09

Spiderman

Най-добрата игра по най-популярния комикс герой в световен мащаб
05.09.2018 / 05:35

Най-впечатляващата гейм вода през годините (част 2)

Защото и през септември може да се ходи на море
03.09.2018 / 01:35
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.