CES 2020: Panasonic показа първите в света UHD VR очила с HDR

На изложението CES 2020, Panasonic Corporation обяви, че разработи първите в света Ultra High Definition (UHD) очила за виртуална реалност (VR), поддържащи "Висок динамичен диапазон" (HDR). Очилата се отличават с удобно и комфортно прилягане, каращо потребителите да се чувстват така, сякаш носят обикновени очила.

С предстоящото навлизане на мобилните комуникационни системи от пето поколение (5G) се очаква да бъдат предложени редица нови услуги, използващи VR очила, например за виртуални спортове или виртуални пътувания. Конвенционалните VR очила с високо качество на образа и звука предлагат на потребителите наистина вълнуващи симулирани преживявания, но тези очила обикновено имат големи размери и изискват потребителите да ги закрепват към главата си с помощта на лента, което може да причини известен дискомфорт.

CES 2020: Panasonic показа първите в света UHD VR очила с HDR

Специално за новите си VR очила, Panasonic разработи високоефективно визуално устройство в сътрудничество с Kopin Corporation, водещ производител на дисплеи за виртуална реалност. В това ново устройство са внедрени множество аудио и визуални технологии на Panasonic, включително технологии за обработка на сигналите, създадени при разработването на видео оборудване, като телевизори и Blu-ray плейъри, акустични технологии от аудио продуктите на Technics и оптични технологии, използвани при цифровите фотоапарати LUMIX. Тези технологии позволиха на Panasonic да разработи компактни и леки VR очила, предлагащи висококачествени образи и оптимален звук. Те създават реалистични усещания и потапят потребителя в изображенията, прожектирани пред очите му, докато носи комфортно очилата.

Подготвяйки се за предстоящото навлизане на 5G услугите, Panasonic ще продължи да разработва новите VR очила, така че да могат да се използват в различни приложения, създавайки нови измерения за потребителите. Panasonic представя VR очилата като референтен продукт на щанда си по време на изложението CES 2020, което се провежда в Лас Вегас, Невада, САЩ от 7 до 10 януари 2020 г.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.