ASUS представи лаптоп с екран в тъчпада

Компанията представи два преносими компютъра на събитие в София.
Иновативен преносим компютър с 5,5-ичнов екран вграден в тъчпада представи ASUS на презентация в София. Устройството е от серията Zenbook Pro и се очаква да се появи на пазара в началото септември. Вижте видео от събитието в края на статията.

Разработчиците предвиждат на допълнителния екран да се изобразяват функции от приложението, което потребителят използва в дадения момент. Беше показано например как системата разпознава стартиран Word. От компанията поясняват, че са разработили приложно-програмен интерфейс (API) чрез който разработчиците могат да направят така че техните продукти да поддържа допълнителния екран.

Саша Пантелич, маркетинг мениджър на ASUS за региона, подчерта, че добавените умни функции не пречат на ползването на тъч пада за управление на курсора.

Друга интересна функция, която компанията предвижда да предложат на потребителите е дублиране на изображението от екрана на смартфона. Така, използвайки лаптопа си, ще ви се налага по-рядко да се пресягате за телефона

Новият Zenbook Pro ще се предлага в различни конфигурации, включително с 6-ядрен Intel Core i9 процесор, Nvidia GTX 1050 Ti видеокарта, до 16 GB RAM и до 1 TB твърдотелен диск.

В рамките на същото събитие ASUS представи и геймърския лаптоп ROG Strix Scar II (GL504). Основните подобрения в новия модел са тънките рамки около екрана както висококачествен 144-херцов дисплей.

От компанията са обърнали особено внимание върху охлаждането на системата. Изпозвани са два 12-волтови вентилатора, чиито въздушен поток е така изчислен, че засмуканите прашинки да бъдат изхвърляни навън.

Иван Маников, представител на ASUS за България, сподели мнение, че именно охлаждането може да може се окаже ахилесова пета на конкуретни гейминг предложения – особено на по-евтините такива.

Вижте пълното видео от презентацията:


още по темата

IFA 2018: ASUS представи нови модели от сериите Zenbook и Vivobook

От компанията се похвалиха с ултра тънки и леки нови лаптопи.
05.09.2018 / 02:11

Новите чипове на Intel се фокусират върху гигабитов Wi-Fi и гласови команди

Според компанията новите чипове ще способстват за развитието на още по-тънки персонални компютри
29.08.2018 / 04:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.