Tyxo.bg counter

През август стартира образователната програма "Космически предизвикателства"

Ако искате да работите в сферата на високите космически технологии, то този курс е за вас.
На 20-ти август в Campus X в София ще стартира деветото издание на образователната програма "Космически предизвикателства", която е една от най-големите в областта на космическата наука и високите технологиив Европа.

Програмата ще продължи един месец (до 21-ви септември), а желаещите да се включат могат да се абонират за участие през специално създадения чат бот във Viber до 13-ти август. Освен това водещото комуникационно приложение пуска и безплатен пакет стикери, с който разговорите за космически изживявания ще намерят своята нова визуална интерпретация.

В рамките на четири седмици новото поколение инженери, учени и изследователи ще се докоснат до най-големите космически проекти в световен мащаб и ще придобият базисни познания за всички научни, технологични и дори финансови аспекти на космоса. Също така участниците ще имат възможност да изработват истински прототипи на иновативни космически технологии под менторството на водещи експерти от ESA, NASA, Caltech, MIT, университетите в Станфорд, Харвард и Оксфорд.

Основният партньор на "Космически Предизвикателства" е сателитната компания "ЕндуроСат, която предоставя възможност за бъдещо развитие на завършилите успешно програмата. От 2010 стотици студенти вече участваха в курса и имаха възможността да се запознаят в водещи професионалисти от високотехнологичния сектор.
още по темата

NASA планира публични тестове на новата си тиха свръхзвукова технология

Американските власти се надяват, че тестовете ще покажат нивата на звука, които гражданите смятат за приемливи
02.07.2018 / 12:00

НАСА ще създаде най-студеното място във вселената, за да изучава квантовите частици

Cold Atom Lab тъкмо стигна Международната космическа станция.
22.05.2018 / 12:00

В какви технологии е готова да инвестира НАСА?

Космическата агенция е готова да подкрепи всякакви на пръв поглед странни разработки, стига да има шанс те да се справят по-добре от конвенционалните технологии
02.04.2018 / 12:00

SpaceX – накъде след Falcon Heavy?

Компанията на Елон Мъск вече се е концентрирала върху новата си разработка – ракетата BFR – която се очаква да направи космическите пътешествия реалност
09.02.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.