Tyxo.bg counter

Два милиона потребители използват хакната версия на Spotify

По-рано този месец Spotify разкри, че ще предприеме действия срещу потребителите, използващи хакната версия на приложенията. Става дума за потребителите, които с безплатната версия скриват рекламите и използват платени функции. Сега компанията разкри колко точно е техният брой: около два милиона.

Това определено не е малък брой и е разбираемо защо Spotify предприема такъв ход. Непозволеният достъп до услугите на компанията може да доведе до неправилно оценяване на ключови индикатори за работата, които след като се идентифицират и поправят, могат да намалят доверието на инвеститорите и да причинят значително понижаване цената на акциите.

Вследствие на това Spotify промени броя на своите активни потребители от 159 млн. в края на 2017 на 157 млн. Имайки предвид, че компанията иска да излезе на борсата чрез метод на листване – директно предлагане, то тези числа имат особено голямо значение. С имейл в началото на март Spotify уведоми потребителите на хакнатите приложения, че техният профил може да бъде блокиран или унищожен, ако те не спрат да го използват незабавно. Сега тези стойности показват защо компанията е толкова притеснена.

още по темата

Spotify е достъпен и през чатовете в Skype

Вече ще можете да споделяте и преглеждате песни по време на разговор
09.08.2018 / 09:42

Google Clock приложението ще ви буди с мелодии от Spotify

Очевидно технологичният гигант игнорира своите собствени музикални услуги.
01.08.2018 / 11:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.