Tyxo.bg counter

Аpple уверява, че не ви подслушва през вашия iPhone

Компанията не ви шпионира, за да ви предлага таргетирани реклами
Миналия месец член на Комисията по енергетика и търговия към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ изпрати писмо до Apple след доклади, че телефоните и гласовите асистенти могат да подслушват вашите разговори. Сега технологичният гигант даде своя отговор: iPhone устройствата не послушват разговорите на хората и не споделят казаните думи с трети страни.

Apple отбелязва, че iPhone устройствата търсят да разпознаят само две думи: Hey Siri. Когато гласовият асистент се събуди, той потвърждава дали потребителят наистина е искал да го използва и всичко, което го попитате ще бъде свързано с произволен иденфикатор за устройството, а не с вашия Apple ID. Освен това потребителите могат да променят произволния идентификатор като включват и изключват Siri и Dictionary.

В допълнение Apple разяснява как работи с информацията за локация. Компанията подчертава, че не пази запис на данните за местонахождението, които са свързани с името и Apple идентификационния номер на потребителя – не използва локацията и за да предлага таргетирани реклами. Технологичният гигант изтъква, че потребителите решават дали да включат информацията за местонахождението и че отделните приложения винаги питат при инсталиране дали да получават такъв специфичен достъп до локацията "винаги", "никога" или "докато го използват".

"Ние вярваме, че неприкосновеността на личния живот е основно човешко право и се стремим да създаваме нашите продукти и услуги така, че да минимизираме събраните от нас потребителски данни", коментират в писмото. Apple обаче предупреждава, че "не следи и не може да следи това, което разработчиците правят с потребителските данни, които събират, или да предотврати трансфер на тези данни след това".
още по темата

10 години App Store - любопитни факти и данни

Ретроспективен доклад с любопитни цифри и постижения от историята на дигиталния магазин на Apple
11.08.2018 / 08:00

"П" като "пай", новият Android 9.0 е тук

Потребителите на Pixel могат да се запознаят с новите функционалности веднага, а на останалите ще им се наложи да изчакат поне до края на есента
07.08.2018 / 03:00

Facebook персонализира навигационната лента на мобилното си проложение

В новата версия лентата ще показвa преките връзки, които потребителят използва най-често
01.08.2018 / 10:09

Нов смартфон на LG е двойно по-скъп от iPhone X

LG Signature Edition 2018 е ограничена серия от 300 смартфона, които идват в комплект със слушалки от Bang & Olufsen.
30.07.2018 / 03:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.